Ondersteuning bij problemen met pesten

Advies, begeleiding en voorlichting op maat.

Er is al veel gezegd en geschreven over pesten en gepest worden. Pesten en gepest worden is dan ook een probleem van alle tijden en het is helaas moeilijk te voorkomen en kan nooit helemaal uitgebannen worden. Vooral op lagere en middelbare scholen komt het vaak voor, maar ook op het werk en zelfs in verzorgingshuizen komt pestgedrag voor.

Als jij het doelwit van pesten bent, beheerst het zo’n beetje heel je leven. Bange gevoelens, onrust, onzekerheid, allemaal negatieve gedachten en gevoelens omdat iemand anders het op je gemunt heeft. Hij of zij gebruikt z’n persoonlijke macht om jou en anderen pijn te doen, te intimideren of bang te maken. Als je gepest wordt, voel je je bang en alleen, heb je het idee dat je nergens terecht kunt en weet niet hoe je je kunt verweren.

Om te voorkomen dat iemand langdurig nare gevolgen overhoudt aan pesten, is het héél belangrijk pesten tijdig te signaleren, bespreekbaar te maken én aan te pakken. Op iedere school is er een vertrouwenspersoon met wie je kunt praten over de pesterijen. Het is ook goed er met familie of vrienden over te praten. Alleen klinkt dit misschien een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig kan Vorkmeer hierbij helpen.

  • We adviseren professionals die werken met kinderen of jongeren
  • We adviseren verenigingen of stichtingen met jeugd- of jongerenafdelingen
  • We geven voorlichting aan groepen kinderen of jongeren
  • We begeleiden jongeren en ouders als pesten zich voordoet
  • We helpen volwassenen die last hebben van pestgedrag

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van pesten? Bel dan met de Wegwijzer op telefoonnummer (077) 308 25 65, stuur een bericht via het contactformulier  of neem contact op met onze medewerkster. We ontwikkelen dan een programma volledig afgestemd op uw wensen.