Langer zelfstandig wonen

Initiatieven waarmee senioren en mensen met een beperking langer zelfstandig kunnen wonen.

Mensen blijven het liefst zo lang mogelijk in hun eigen, vertrouwde omgeving wonen. En de overheid stimuleert dat tegenwoordig ook. Alleen is dat niet voor iedereen even makkelijk. Bijvoorbeeld omdat het lichamelijk niet meer gaat, of omdat het te ingewikkeld is. Vorkmeer ondersteunt die inwoners met de Maatjesprojecten.

In de Maatjesprojecten doen vrijwilligers kleine klusjes voor mensen die dat zelf niet meer kunnen, voor maximaal drie uur in de week. Denk aan boodschappen doen, helpen om handiger te worden op de computer, klussen in de tuin of in huis. Op die manier kunnen deze kwetsbare inwoners zo lang mogelijk onderdeel zijn van de gemeenschap en zo lang als zij wensen zelfstandig blijven wonen.


Huis van Morgen

Vorkmeer is één van de partners in het Huis van Morgen. Deze gewone eengezinswoning is een voorbeeldwoning met handige technologische slimmigheden en praktische toepassingen. Zo kunt u zien en ervaren wat er zoal mogelijk is zodat ouder wordende inwoners langer thuis kunnen wonen. Kijk voor meer informatie op de website van het Huis van Morgen .

Wilt u meer informatie over de Maatjesprojecten van Vorkmeer? Voor uw vader of moeder, of wilt u misschien zelf helpen? Bel dan met de Wegwijzer op telefoonnummer (077) 308 26 65 of stuur een bericht via het contactformulier.