Samenwerking

Vorkmeer werkt veelvuldig samen met andere organisaties in de regio om initiatieven mogelijk te maken en te ondersteunen. Hier vindt u een overzicht van deze initiatieven en van andere interessante links.

Speelgoedbank
Samen met Hoera kindercentra  is Vorkmeer initiatiefnemer van de Speelgoedbank Peel en Maas. Het doel is om kinderen van 4 tot 14 jaar uit financieel kwetsbare gezinnen toegang te geven tot hedendaags speelgoed. Zo hoeven ze zich niet achtergesteld te voelen ten opzichte van leeftijdsgenoten. Meer weten? Kijk op de website van Speelgoedbank Peel en Maas.

Voedselbank Peel en Maas
Inwoners die het financieel moeilijk hebben, kunnen in sommige gevallen gebruik maken van de Voedselbank Peel en Maas. Mensen die hiervoor in aanmerking komen, kunnen wekelijks een voedselpakket afhalen bij de Voedselbank. Meer informatie vindt u op de website van Voedselbank Peel en Maas .

Kledingbank Maasbracht
Inwoners die iedere maand de eindjes aan elkaar moeten knopen, kunnen soms geen kleding of schoenen kopen omdat het gewoon een té grote uitgave is. Zij kunnen hulp krijgen van de Kledingbank Maasbracht. Hiervoor is een verwijzing nodig van een professionele hulpverlener zoals Vorkmeer. Wilt u meer weten? Kijk dan op de website van de Kledingbank Maasbracht.

Huis van Morgen
Het Huis van Morgen is een gewone eengezinswoning en tegelijkertijd een voorbeeldwoning met handige technologische slimmigheden en praktische toepassingen. Zo kunnen oudere inwoners ter plekke zelf zien en ervaren wat er zoal mogelijk is zodat zij langer in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Ga naar de website van het Huis van Morgen  voor meer informatie.

Steunpunt Mantelzorg Peel en Maas
Mantelzorgers zorgen met hart en ziel voor hun geliefde of naaste. Het Steunpunt Mantelzorg Peel en Maas, ondersteund door Vorkmeer, is er speciaal voor mantelzorgers uit Peel en Maas. Daar kunnen zij terecht voor informatie, advies of ondersteuning bij hun zorgtaken. Meer informatie vindt u op de website van het Steunpunt Mantelzorg Peel en Maas.