Echtscheiding

Individuele begeleiding om een echtscheiding goed door te komen.

Een (voorgenomen) echtscheiding is een grote verandering met enorm veel impact. Het heeft een heleboel gevolgen op verschillende levensgebieden. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Hoe nu verder? Vorkmeer biedt ondersteuning en hulp op verschillende manieren.

Beter uit elkaar

In vijf gesprekken van een uur brengen twee ervaren maatschappelijk werkers u dichter bij elkaar rondom de thema’s die relevant zijn voor de opvoeding van uw zoon(s) of dochter(s).

Het resultaat is een rustige sfeer om met elkaar te kunnen praten in het belang van uw kind.

KIES – Kind In Echtscheidings-Situatie

Een scheiding is niet alleen voor de partners een stressvolle aangelegenheid, zeker ook voor de kinderen. Steeds één van je ouders missen, verhuizen, wennen aan nieuwe partners, omgaan met stiefbroertjes en stiefzusjes; zomaar wat voorbeelden van spannende veranderingen. In de meeste gevallen staat het leven van een kind behoorlijk op z’n kop. Vorkmeer helpt ouders én kinderen in deze situatie en maakt hierbij gebruik van de bewezen succesvolle methodiek KIES .

KIES-Coaching
Heeft u het idee dat uw kind meer of andere begeleiding nodig heeft bij het verwerken van de scheiding? Dan is het mogelijk uw kind te helpen met individuele coaching.

KIES-Omgangsbegeleiding
Loopt de scheiding nog en bent u nog volop in de weer met elkaar of met de advocaat? Zorg dan dat uw kinderen tijdig en voldoende invloed hebben in het ouderschapsplan!

Behalve individuele trajecten zijn er ook groepsgewijze trajecten.
KIES-Gescheiden Opvoeden, voor gescheiden ouders
KIES-Groep, voor kinderen van gescheiden ouders

Ouderschapsreorganisatie

Als de scheiding achter de rug is, ligt er als het goed is een gedegen ouderschapsplan met duidelijke afspraken. Maar er kan snel heel veel veranderen. Kinderen gaan naar de middelbare school, krijgen nieuwe vrienden, willen uitgaan, of gaan studeren en op kamers. Daarom is het belangrijk de gemaakte afspraken regelmatig te actualiseren.

Twee ervaren maatschappelijk werkers begeleiden jullie in vijf tot zeven gesprekken bij het maken van concrete, duurzame afspraken. Het resultaat? Actuele afspraken die duidelijkheid bieden voor u, uw voormalige partner én voor uw zoon(s) of dochter(s).

Wilt u meer informatie over wat wij voor u of uw kinderen kunnen betekenen rond de scheiding? Bel dan met de Wegwijzer op telefoonnummer (077) 308 25 65 of stuur een bericht via het contactformulier .