Echtscheiding

(Individuele) begeleiding bij een echtscheiding.

Een (voorgenomen) echtscheiding is een grote verandering met enorm veel impact. Het heeft een heleboel gevolgen op verschillende levensgebieden. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Hoe nu verder? Vorkmeer biedt je ondersteuning en hulp op verschillende manieren.

Beter uit elkaar
Twee maatschappelijk werkers gaan met jullie in gesprek over thema’s die relevant zijn voor de opvoeding van jullie zoon(s) en/of dochter(s).
In een rustige sfeer praten we met elkaar, in het belang van jullie kind(eren).

KIES – Kind In Echtscheidings-Situatie
Een scheiding kan niet alleen voor jou, als één van de partners, een stressvolle aangelegenheid zijn. Zeker ook voor jullie kind(eren). Steeds één van je ouders missen, verhuizen, wennen aan nieuwe partners, omgaan met stiefbroertjes en stiefzusjes; zomaar wat voorbeelden van spannende veranderingen. In de meeste gevallen staat het leven van je kind behoorlijk op z’n kop. Vorkmeer helpt ouders én kinderen in deze situatie en maakt hierbij gebruik van de bewezen succesvolle methodiek KIES Kijk voor meer informatie op www.kiesvoorhetkind.nl.

• KIES-Coaching
Heb je het idee dat je kind meer of andere begeleiding nodig heeft bij het verwerken van de scheiding? Dan kunnen wij je kind helpen door middel van individuele coaching.
• KIES-Omgangsbegeleiding
Loopt de scheiding nog en ben je nog volop in de weer met elkaar of met de advocaat? Zorg dan dat jullie kinderen tijdig en voldoende invloed hebben in het ouderschapsplan!

Behalve individuele trajecten zijn er ook groepsgewijze trajecten.
KIES-Gescheiden Opvoeden, voor gescheiden ouders
KIES-Groep, voor kinderen van gescheiden ouders

Ouderschapsreorganisatie
Als de scheiding achter de rug is, is het heel belangrijk en prettig voor jullie kind(eren) als je met je ex-partner een gedegen ouderschapsplan hebt gemaakt met duidelijke afspraken. Maar er kan snel heel veel veranderen. Kinderen gaan naar de middelbare school, krijgen nieuwe vrienden, willen uitgaan, of gaan studeren en op kamers. Daarom is het belangrijk de gemaakte afspraken regelmatig te actualiseren.

Twee maatschappelijk werkers begeleiden jullie bij het maken van concrete, duurzame afspraken. Het doel van het gesprek wordt door jullie beiden bepaald, waarin het kind centraal staat.

Wil je meer informatie over wat wij voor jou of jullie kinderen kunnen betekenen rond de scheiding? Bel dan met Vorkmeer op telefoonnummer (077) 307 7350. Je kunt ons ook een mail sturen.

MEER INFORMATIE

Folder Bemiddelingsgesprek
webversie | printversie