Lezen en schrijven

Hulp bij leren lezen, schrijven en spreken in het Nederlands .
Ondersteuning bij rekenen, of het gebruik van de computer, tablet of smartphone.

Hoe fijn en handig is het als je goed kunt lezen en schrijven.
In Peel en Maas hebben hier 2.300 tot 3.000 inwoners tussen de 16 en 65 jaar moeite mee. Tel je de mensen ouder dan 65 jaar mee, dan stijgt dat aantal met nog eens 1.900 inwoners.
Waarschijnlijk vinden deze mensen dat heel vervelend en hebben ze er in hun dagelijks leven last van. Misschien schamen ze zich er ook wel voor. Leren lezen en schrijven helpt ze deze drempel te overwinnen.


Wat kan Taalpunt voor jou betekenen?

Vind jij schrijven, lezen of rekenen lastig?
Wil je handiger worden met je computer, tablet of smartphone?
Of ken je iemand die daar moeite mee heeft? En gun je die persoon wat extra hulp?

Taalpunt Peel en Maas is een samenwerking van de Bibliotheek Maas en Peel, gemeente Peel en
Maas en Vorkmeer.
Taalpunt weet welke initiatieven, cursussen of andere mogelijkheden er binnen Peel en Maas zijn op het gebied van lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden.

Kom jij met een hulpvraag naar het Taalpunt, dan zoeken ze samen met jou naar een passend antwoord. Zowel volwassenen als kinderen kunnen bij het Taalpunt terecht met hun vraag.


Hoe kun je het Taalpunt bereiken?

Taalpunt heeft een eigen telefoonnummer waar je naar toe kunt bellen met vragen: (077) 307 23 82. En een eigen mailadres: info@taalpuntpeelenmaas.nl.

Je kunt ook met je vraag terecht bij de Wegwijzer in het Huis van de Gemeente. Elke werkdag tijdens het inloopspreekuur van 8:30 – 12:00 uur. Bellen kan ook via (077) 307 73 50.