KIES-groep kinderen in echtscheidingssituaties

Gespreksgroep voor kinderen van 8 t/m 12 jaar om te leren omgaan met een scheiding.

Een scheiding is niet alleen voor de partners een stressvolle aangelegenheid, zeker ook voor de kinderen. Steeds één van je ouders missen, verhuizen, wennen aan nieuwe partners, omgaan met stiefbroertjes en stiefzusjes; zomaar wat voorbeelden van spannende veranderingen. In de meeste gevallen staat het leven van een kind behoorlijk op z’n kop.

Als kinderen van ouders die in scheiding liggen hier op een goede manier mee om kunnen gaan, kan voorkomen worden de scheiding al te veel negatieve gevolgen heeft. Vorkmeer helpt ouders én kinderen in deze situatie en maakt hierbij gebruik van de bewezen succesvolle methodiek KIES , wat staat voor Kind In Een Scheiding.

Het aanbod

In de KIES-groep gaan we spelenderwijs aan de slag om de scheiding te verwerken. Er is een groep voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. In totaal komen we zes keer bij elkaar, in groepen van maximaal tien deelnemers. De KIES-groep kan op school of op een andere locatie worden georganiseerd.

Wilt u meer informatie over de KIES-groep of uw kind direct aanmelden? Neem dan contact op met een van de trainers van Vorkmeer.
Meer informatie over de methode vindt u op de website van de methodiek KIES.

Vorkmeer biedt daarnaast ook individuele begeleiding bij een echtscheiding.