Training Eigen Kracht

Assertiviteitstraining voor jongeren van 16 tot 23 jaar om voor zichzelf op te komen.

Opgroeien is niet altijd even makkelijk en dat kan een jongere behoorlijk uit evenwicht brengen. Om op weg naar volwassenheid weer in balans te komen, is zelfvertrouwen nodig. Dat komt niet altijd vanzelf. Onze ‘Training Eigen Kracht’ kan hierbij helpen.

Wat komt er aan bod
In deze trainingen leren jongeren voor zichzelf op te komen, weerbaarder te worden en negatieve gedachten om te buigen naar een positieve helpende gedachten. Het uiteindelijke doel is om veerkrachtiger te zijn in moeilijke situaties. Jongeren leren vaardigheden én vinden herkenning bij elkaar. We vergroten veerkracht door de jongeren meer inzicht te geven in eigen gedrag en de gevolgen daarvan. Zodat ze uiteindelijk meer plezier ervaren in de omgang met andere jongeren, makkelijker contacten durven aangaan, leren omgaan met hun emoties en hun grenzen leren aanvoelen en aangeven.

Deelnemen aan de training kan jongeren een stapje vooruit helpen. De training is geen toverstafje, iedere jongere pikt uit de training op wat bij hem past.

Hoe verloopt de training
We beginnen de training altijd met een kennismakingsgesprek waarin de jongere kennis maakt met een van de twee trainers. De trainer kijkt door middel van dit gesprek of de training passend is voor de jongere. We werken met groepen van maximaal 8 jongeren. Binnen de training werkt iedereen met een persoonlijk leerdoel dat we op een oplossingsgerichte manier willen behalen. Daarbij hebben we oog voor ieders behoeftes en mogelijkheden van de deelnemers.
De training bestaat uit acht bijeenkomsten van 1,5 uur. Na afloop van de training volgt er een evaluatiegesprek waarin we terugkijken op wat de training heeft opgeleverd. De trainingsdagen worden voorafgaand aan de training kenbaar gemaakt.
Aan het volgen van de training zijn voor inwoners van gemeente Peel en Maas geen kosten verbonden.

Aanmelding
Aanmelden kan door je gegevens te mailen naar veerkracht@vorkmeer.nl. We nemen wanneer nodig telefonisch contact op om de hulpvraag te bespreken en samen te kijken of een training op dat moment een passend antwoord is op jouw vraag. Zo ja, dan wordt de deelnemer op de wachtlijst geplaatst. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, nemen we contact op voor een kennismakingsgesprek en krijg je te horen wanneer de training plaats gaat vinden.

Wil je meer informatie over de Training Eigen Kracht 16-23 jaar, of wil je je al meteen aanmelden? Bent u als ouder geïnteresseerd of wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden? Bel dan met Vorkmeer op telefoonnummer (077) 307 73 50 of stuur een bericht via het contactformulier.