Training Eigen Kracht

Assertiviteitstraining voor volwassenen om voor zichzelf op te komen.

Iedereen krijgt wel eens met problemen te maken. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Soms belemmeren deze problemen je in je dagelijkse bezigheden. In dat geval kun je gebruik maken van de professionele hulp tijdens de training Eigen Kracht.

Wat komt er aan bod
In deze trainingen leer je voor jezelf op te komen, weerbaarder te worden en negatieve gedachten om te buigen naar een positieve helpende gedachten. Het uiteindelijke doel is om veerkrachtiger te zijn in moeilijke situaties. Je leert vaardigheden én vindt herkenning bij elkaar. We vergroten veerkracht door je meer inzicht te geven in je eigen gedrag en de gevolgen daarvan. Zodat je uiteindelijk meer plezier ervaart in de omgang met anderen, makkelijker contacten durft aan te gaan, leert omgaan met je emoties en persoonlijke grenzen leert aan te voelen en aan durft te geven.

Deelnemen aan de training kan je een stapje vooruit helpen. De training is geen toverstafje, iedere deelnemer pikt uit de training op wat bij hem/haar past.

Hoe verloopt de training
We beginnen de training altijd met een kennismakingsgesprek waarin je kennis maakt met een van de twee trainers. De trainer kijkt door middel van dit gesprek of de training passend voor je is. We werken met groepen van maximaal 8 deelnemers. Binnen de training werkt iedereen met een persoonlijk leerdoel dat we op een oplossingsgerichte manier willen behalen. Daarbij hebben we oog voor ieders behoeftes en mogelijkheden van de deelnemers.
De training bestaat uit zes bijeenkomsten van 2 uur. Na afloop van de training volgt er een evaluatiegesprek waarin we terugkijken op wat de training heeft opgeleverd. De trainingsdagen worden voorafgaand aan de training kenbaar gemaakt.
Aan het volgen van de training zijn voor inwoners van gemeente Peel en Maas geen kosten verbonden.

Aanmelding
Aanmelden kan door je gegevens te mailen naar veerkracht@vorkmeer.nl. We nemen wanneer nodig telefonisch contact op om de hulpvraag te bespreken en samen te kijken of een training op dat moment een passend antwoord is op jouw vraag. Zo ja, dan wordt de deelnemer op de wachtlijst geplaatst. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, nemen we contact op voor een kennismakingsgesprek en krijg je te horen wanneer de training plaats gaat vinden.

Wil je meer informatie over de Training Eigen Kracht Volwassenen, of wil je je meteen aanmelden? Bel dan met Vorkmeer op telefoonnummer (077) 307 73 50 of stuur een mail naar veerkracht@vorkmeer.nl.