Gezonde leefstijl

Sport en bewegen draagt bij aan de vitaliteit van gemeenschappen, aan het goede leven in Peel en Maas. Het heeft een positief effect op de gezondheid en het welzijn van de inwoners.
In beweging komen en meedoen zorgt voor plezier en vele mooie ontmoetingen tussen sporters, vrijwilligers, ouders en supporters. Het verbindt mensen en creëert vaak dierbare herinneringen.

Sport en bewegen wordt ingezet als doel, maar vooral als middel om allerlei (maatschappelijke) wensen en behoeften te vervullen. Burgers, verenigingen en lokale gemeenschappen organiseren in grote mate zelf de activiteiten op dit vlak.
Daar waar toch ondersteuning gewenst is, komen wij van team Gezonde Leefstijl in actie.
We zijn er voor alle inwoners van Peel en Maas, met specifieke aandacht voor de jeugd, de kwetsbare burgers en sport- en beweegaanbieders. Onze rol is vooral faciliterend, ondersteunend, stimulerend, verbindend, inspirerend en agenderend.
Ook in de uitvoering, dragen we af en toe ons steentje bij. Uiteraard zoeken we altijd de verbinding met bestaande initiatieven en netwerken. We gaan uit van de lokale krachten.

Wil je meer weten over onze werkwijze en wat we voor jou kunnen betekenen? Lees dan ons plan van aanpak Gezonde Leefstijl. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen via (077) 307 7350. Een mail sturen kan natuurlijk ook.