Opvoeding en opgroeien

Ondersteuning voor ouders met opgroeiende kinderen.

Kinderen opvoeden kan een hele uitdaging zijn. En ieder gezin heeft wel eens een periode waarin het een steuntje in de rug kan gebruiken. Door bijvoorbeeld een ingrijpende gebeurtenis of een moeilijke situatie waarin een van de gezinsleden verkeert. Daarnaast kunnen ouders ook gewoon een vraag hebben waar ze zelf niet uitkomen, zoals bijvoorbeeld: “Hoe stel ik grenzen?”.

Als het even niet lukt om dit zelf op te lossen, dan is het prettig als iemand tijd heeft om te luisteren en dat steuntje in de rug te bieden. Vorkmeer kan u op verschillende manieren ondersteunen bij de opvoeding.

Een vrijwilliger van Gezin Gezien kan u wellicht weer vooruit helpen. Via Gezin Gezien van Vorkmeer is het mogelijk om je door een vrijwilliger te laten helpen bij bepaalde opvoedingsvragen en gezinssituaties.

Daarnaast ondersteunt Vorkmeer samenlevingsinitiatieven op het gebied van opvoeden. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van pestgedrag. Of wanneer mensen uit verschillende culturen met elkaar willen praten over opvoeden.

Heeft u vragen over opvoeding en wilt u daar met iemand over praten? Zit u met een specifiek probleem met uw kind en wilt u daar een oplossing voor? Of misschien wilt u meer leren over opvoeden in het algemeen en met anderen van gedachten wisselen over vragen waar u tegenaan loopt? U kunt met uw vragen of ideeën bij ons terecht. Bel dan met de Wegwijzer op telefoonnummer (077) 308 25 65, stuur een bericht via het contactformulier  of  neem contact op met een van onze medewerkers.