Opvoeding en opgroeien

Ondersteuning voor ouders met opgroeiende kinderen.

Kinderen opvoeden kan een hele uitdaging zijn. Ieder gezin heeft wel eens een periode waarin het een steuntje in de rug kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een ingrijpende gebeurtenis, of een moeilijke situatie waarin een van de gezinsleden verkeert. Daarnaast kun je als ouders ook gewoon een vraag hebben, waar jullie zelf niet uitkomen. Als voorbeeld kun je denken aan: “Hoe stel ik grenzen?”.

Als het even niet lukt om dit zelf op te lossen, dan is het prettig als iemand tijd heeft om te luisteren en dat steuntje in de rug kan bieden. Vorkmeer ondersteunt gezinnen op verschillende manieren bij de opvoeding.

Een vrijwilliger van Gezin Gezien kan jou ondersteuning bieden en mogelijk weer vooruit helpen. Vanuit kennis en de eigen levenservaring biedt de vrijwilliger altijd een luisterend oor, geeft advies en soms praktische hulp.

Daarnaast ondersteunt Vorkmeer samenlevingsinitiatieven op het gebied van opvoeden. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van pestgedrag. Of wanneer mensen uit verschillende culturen met elkaar willen praten over opvoeden.

Heb je vragen over de opvoeding en wil je daar met iemand over praten? Of misschien wil je meer leren over opvoeden in het algemeen en met anderen van gedachten wisselen over vragen waar je zelf tegenaan loopt? Je kunt met je vragen of ideeën bij ons terecht. Bel dan met Vorkmeer op telefoonnummer (077) 307 7350, of stuur een emailbericht.