Ouderenwerk

De meeste mensen willen tegenwoordig het liefst oud worden in hun eigen vertrouwde omgeving. Dat is immers wel zo fijn. Bovendien móeten we wel langer in ons eigen huis blijven wonen, om de zorg voor onze vergrijzende bevolking betaalbaar te houden. Daarvoor is het nodig dat inwoners zo lang mogelijk de regie houden over hun eigen leven en leefomgeving.

Daarom is het ouderenwerk van Vorkmeer erop gericht senioren in staat te stellen de kwaliteit van leven te bevorderen. In de praktijk betekent dit dat we onder meer (zelf)organisaties in dorpen en buurten ondersteunen, vrijwilligers werven en ondersteunen, de dagelijkse warme maaltijdvoorziening coördineren en de Dag van de Ouderen organiseren.
Daarnaast verzorgt Vorkmeer de coördinatie van de verschillende dorpsdagvoorzieningen, huiskamerprojecten, de contactgroep blinden en slechtzienden en de Stichting Hart voor Peel en Maas.


Huis van Morgen

Ook is Vorkmeer medeprojectleider van het Huis van Morgen. Deze gewone eengezinswoning is een voorbeeldwoning met handige technologische slimmigheden en praktische toepassingen, waarmee mensen langer in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Meer informatie vindt u op de website van het Huis van Morgen .

Wilt u meer weten over wat Vorkmeer voor ouderen kan betekenen? Neem dan contact op met de ouderenwerker van Vorkmeer.