Vrijwilligerswerk

Het mooie aan vrijwilligerswerk is dat het mes aan twee kanten snijdt. Enerzijds ben je zelf zinvol bezig, ontwikkel je jezelf en ontmoet je nieuwe mensen. Anderzijds maak je zaken mogelijk die anders niet mogelijk waren geweest. Hierdoor blijft een gemeenschap leefbaar en kunnen mensen langer meedoen.
Het van belang om te beseffen dat u als een vrijwilliger ook rechten en plichten heeft, zeker als u een uitkering heeft zoals bijstand, WW of WAO. Daarbij is het handig te weten dat er allerlei voorzieningen zijn voor vrijwilligers. Denk aan trainingen, onkostenvergoedingen en de vrijwilligersverzekering van de gemeente Peel en Maas.

Hoe dan ook is het de kunst om vrijwilligerswerk te vinden dat past bij uw wensen en waarin u uw talenten optimaal kunt inzetten. Vorkmeer kan hierbij helpen. Wij ondersteunen u bij het vinden van passend vrijwilligerswerk en geven informatie en advies, zodat u een bijdrage kunt leveren aan een leefbare gemeenschap. Ook zoeken we met regelmatig zelf vrijwilligers. Bekijk hier alle actuele vacatures.

Wilt u meer weten of de mogelijkheden, uw rechten en plichten, of bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met de Wegwijzer, het informatieloket van Vorkmeer. U kunt bellen naar (077) 307 73 50 of een bericht versturen via het contactformulier. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een van onze opbouwwerkers.